Írás

Helyzetjelentés, 2015/1.

Gyors helyzetjelentés a futó projektjeimről.

Enigma (novelláskötet)

Az összeegyeztethetetlen novelláim gyűjteménye. Ezzel nyertem a Cédrus Művészeti Alapítvány / Napkút kiadó pályázatán. Azóta leküzdöttük a kommunikációs akadályokat, és tényleg elértem a kiadót, amelynek során megkaptam a választ a kérdésre, hogy mikor adják ki. Közölték, hogy a kötet megjelenéséhez “közös erőfeszítéssel” kell támogatást szereznünk.

ee7

Vagyis jobban járnék magánkiadással, bár annyit azért sikerült kialkudnom, hogy várjuk meg az őszt, hogy akkor majd összekoldulunk rá valahonnan valamennyit. Ezzel se vagyok beljebb, tekintve, hogy azóta negyvenféleképpen variáltam át a kötet tartalmát, vettem ki belőle, és osztottam el negyvenegyfelé. Szóval… ősszel szólok.

Ugatás (elbeszélések)

Hosszabb-rövidebb elbeszélések gyűjteménye, köztük a Hévízes novellákkal, és a Nyolcasokból ismert Patrik háttérsztorijával. Ezekkel még nincs gond.

1380021874844s

Lényegében van belőlük egy kötetnyi, és útnak engedhető a csomag, de a bővítés-változtatás jogát fenntartom.

Március (regény)

Múlt héten kaptam e-mailben: “Szeretném emlékeztetni, egyben felhívni a figyelmét arra, hogy ösztöndíja elnyerésével – a MANK-kal kötött szerződés 4. pontja alapján az alábbiak szerint évközi beszámolót vállalt: “Az ösztöndíjat elnyert alkotóknak az ösztöndíjas időszak folyamatban lévő teljesítményéről, az alkotás aktuális állapotáról és a munka további menetéről készített évközi beszámolót, valamint az ösztöndíj elnyerése előtt nem publikált szöveget (szóközzel együtt líra esetén 12.000, minden más műfaj esetén 40.000 karakter) kell elküldenie 2015. szeptember 1-ig (…)”

1318802043001

Szóval írtam 40.000 karaktert. És kifejezetten tetszik, ami bekerült. Fun fact: körülbelül három éve tudom, honnan hová tartok ezzel a projekttel, de csak most indult be igazán.

Kolosszus (regény)

Gyönyörű katasztrófa. Gyakorlatilag a regény teljes középső harmadát sikerült használhatatlanra írnom, szóval nagyon kemény húzások és átírások jönnek, amelyek újabb hónapokig húzhatják a dolgot.

336-computer-slice

Ahhoz képest, hogy tavaly szeptemberben kezdtem, már megint itt egy szeptember, és nem nagyon akartam eddig tolni.

A többit most hagyjuk, de lesz még itt érdekesség.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s