Írás, Jövendő

Kolosszus

Már majdnem készen áll, tehát itt az ideje egy hivatalos regénybejelentésnek. Akár kiadóhoz kerül, akár magán- / e-könyves kiadásban tesszük közzé, létezni fog. Társszerző is van, mivel ez egy ötletelős párbeszédből alakult azzá, ami, de a keletkezéstörténetéről még nem beszélnénk túl sokat. Megjegyzem, a Farkas Balázs nem azonos más Farkas Balázzsal, mint én, és a Molnár Imre sem azonos jelenleg bármilyen formában ismert Molnár Imrével. M’kay?

Álljon itt a cím teljes változatában:

Kolosszus

 

A címből esetleg kikövetkeztethető, hogy talán a kaiju-filmek ihlették, és ez egy kicsit igaz is, de ne legyen megtévesztő. Utalások szintjén nagyon sokat merít a japán popkultúrából, elsősorban a videojátékokból, a címválasztásért legnagyobb részt a Shadow of the Colossus (ワンダと巨像) okolható (nincs közünk sem az X-men hasonló nevű mutánsához, sem Nacho Vigalondo új filmjéhez).

A sztori:

A történet Zidai Miklós hét napját követi, egészen pontosan 2014. szeptember 15-től szeptember 21-ig.

Miki a város legmagasabb, legsötétebb épületében dolgozik egy japán tulajdonú telekommunikációs társaságnál. Gyanúja, miszerint a társaság számítógéprendszere valamilyen formában torzítja a valóságot, napról napra erősebb.

Miközben előkészíti a hétvégét internetről megismert haverja érkezésére, és megpróbálja elsimítani a dolgokat a barátnőjével, egyre furcsább események és benyomások között találja magát. Az az érzése támad, hogy a saját munkahelye, a társaság, akinek dolgozik, és az épület, ahová naponta bejár, a világunk törvényeivel összeegyeztethetetlen, kettős életformát képvisel. És éppen mély, ősi álomból ébred.
.

Lényegében:

Internetes kultúra, drogok, videojátékok, paranoia, kávé, férgek, operációs rendszerek, munkahelyi frusztrációk, párkapcsolati küzdelmek, összeesküvés-elméletek, creepypasta, információs terror, japán kulturális szarvihar… meg egy elbaszott nagy kolosszus.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s