Publikáció

Egy antológia, két dedikálás, et cetera

Közeleg a Könyvhét, én pedig kint leszek. Két helyen is. Plusz egyéb fejlemények.

1. Falak mögött a világ

unnamedAz első hír, hogy az Ad Astra SF-antológiája, a “Falak mögött a világ” végül is megjelenik, ide bekerült egy novellám, amelynek címe: “Kamrák”. Az antológia már egy évvel ezelőtt tervben volt, más szerkesztővel, némiképp más szerzőgárdával, részemről más novellával. Örültem volna, ha kicsit kevesebb a zűr a könyv körül, de bízom benne, hogy a hazai SF ezzel együtt és ennek válaszára is idővel több publikációs lehetőséget kap. A könyv új szerkesztője Szélesi Sándor, borítóját pedig Sallai Péter készítette.

A “Kamrák” című novella a felejtésről, a valóság-érzékelés bizonytalanságáról szól egy idegen és ismeretlen környezetben, szóval egy kicsit furcsa írás, de hát én ebben utazom.

Három szerzőtársammal június 14-én, szombaton dedikálok, 15-16 óra között az Ad Astra standjánál, Budapesten, a Vörösmarty-téren, de ha valaki minden szerzőt el akar csípni, 14 és 17 óra között ezt is megoldhatja ugyanitt.

2. FISZ-dolgok

nyolcasok_bKint leszek továbbá a Könyvhéten Nyolcasok című könyvemmel, szóval ha még van olyan, aki lemaradt róla, és érdekli ez a tavaly decemberben megjelent kultklasszik, akkor erre is nyílik lehetősége.

Szintén június 14-én, szombaton a Vörösmarty-téren, csak épp a FISZ standjánál leszek elérhető 14-15 óra között.

<Ezt követően állítólag este is performanszolok más FISZ-szerzők társaságában, amint pontosabb információm lesz, ide szúrom be.>

FISZ / Moly: A Moly.hu-n egészen aktívan pörgetik a könyvet egyébként, ráadásul maga a FISZ is végre felkerült a Moly-ra, kihívással, amelynek megszerzése érdekében szintén javaslom a könyvet.

3. Egyéb

– Ismétlés: a Nyolcasok még mindig kapható az Írók Boltjában és rendelhető a FISZ irodájából is. Elvileg a kiadótól még beszerezhető a zalai-muravidéki Palackposta antológia, valamint a Hévíz 2014/1-es száma, ha esetleg valaki szeretné gyűjteni az Összes Műveimet, de ezekben nem tudok segíteni.

– Az Alexandra Könyvjelző 2014 májusi számában Stephen King új könyvéről, a Joyland-ról írtam. Ez most csak azért érdekes, mert a könyv a címlapra is felkerült, így effektíve ez az első címlapsztorim pazar újságírói karrierem folyamán.

– Haladok a fantasy-irodalomtörténeti munkával, noha egy kicsit akadozik a munka, igencsak gubancos fejezethez érkeztem. Az első fejezet egyébként olvasható itt (az első fejezet eleve négy részletben), a módszertanról pedig az előző bejegyzésben értekeztem.

– Írtam két novellát, meg dolgozom valami rendkívül weird cuccon, ami nem akar a végéhez érni.

– Az egyéb irodalmi műveimmel nem haladok, de lelkesen hiszek abban, hogy maguktól megíródnak idővel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s