Írás

Állomás

Már alig emlékszem arra, amikor életemben először folyóiratnak küldtem egy novellát, amely A peron vendége címet viselte. Ez 2005 végén történhetett, alig múltam tizennyolc, és badabing, a következő év elején meg is jelent. Hét éve!

Most, két kisregényt adtam fel a postán. Illetve a múlt héten, piffpaff. A Fiatal Írók Szövetségének pályázatára. Na most, ez a tettem megkérdőjelezhetőbb, mint egy szimpla novellaküldés. Egyrészt… a második kisregényt még csak át se gondoltam, nem hogy izé… szerkesztettem. Még elküldeni sem volt időm ilyen-olyan irodalmi haverjaimnak. Nem is nagyon merném még egyszer átfutni. Nem volt időm megírni rendesen, na. De folytatás, és mivel az első kisregénybe vetett bizalmam egy kicsit nagyobb az egészségesnél, talán nem baj. Másodrészt… ez amolyan, hogy mondjam. Kötetterjedelem-féle. Ez azért mégiscsak dumbidumb. Főleg az, idézem, “komoly szakmai zsűri” elé. Jaj. Szóval ez egy állomás, de kétszeresen (humm, nyolcszorosan) gyomorösszerántóbb, mint az a kis mifmuf novella.

Mit is írhatnék a Nyolc nappal később c. kisregényről (a folytatást leszámítatíve)? Remélem, lejön, hogy miért olyan, amilyen. Én szeretem, bár nem egy “komoly szakmai” teljesítmény, ha egyáltalán lenne fogalmam róla, hogy az mi. Szórakoztatni kíván, leginkább. Viccelés nélküli humorral, ha van ilyen.

Hát, kiengedtem egy ikerpárt a házból. Furcsa érzés. Az esélytelenek nyugalma, vihar előtti csend, előrelépés, vagy az újra próbája… olyan kilátástalan, olyan törékeny karrier ez az íróskodás. Mentél volna ügyvédnek, anyám visszhangzik? Mentél volna ügyvédnek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s