Fecsegés

Kebelbéli kígyók

1. Kezdjük egy hírrel: úgy néz ki, most már tényleg megjelenik az új Karcolat-antológia, amiben szerepel egy öt éves novellám.  A megjelenési dátum most hivatalosan november 25. Kicsit nem valami elegáns, hogy nem értesítettek, de nem panaszkodok, mert:

2. A Nomád még ennyire sem életképes. A következő megbeszélésig nem tudom, mit csináljak vele. Fárasztó, mert a novellákat több szempontból is helyre kell rakni. Szóval, még kiderül, mi lesz, mert most már azért adtak életjelet a többiek, de azt nem erősítette meg senki, hogy besegít a szerkesztésbe. Egyedül nem sok kedvem van. Megcsinál(gat)om, de az nem lesz valami villámgyors. Mert:

3. Mellette írok, munkát keresek, egyéb magánéleti mizéria. Ez persze nem szép, ez az “én fontosabb”, de most nem vagyok jól.

4. Angol nyelvű novella: van egy nem rossz ötletem. Egyelőre csak nem rossz ötlet. Jó ötlet akkor lesz, ha világossá válik, hogy miért történik benne az, ami. Kb. 400 szó van meg eddig, minden mondatot olyan gondosan futottam át, ahogy tőlem telik. Funkcionális, tiszta próza, de mozgalmas és gazdag párbeszédben. Sci-fi, nem “hard”, de lehet jó, ha eltalálom a végét és a világteremtő mechanizmusokat is jól átgondolom. S mint tudjuk, nem szeretem a Zűrhajókat, úgyhogy tiszta, Földön játszódó, dirty futuristic mayhem. De magyar nevű szereplőkkel, mert én vagyok a Jani.

5. Megjött a könyvutalvány, az LFG-s teljesítményem jutalma. Vettem rajta pár könyvet, főleg diákkönyvtáros klasszikusokat. Úgy érzem, jó üzlet volt beküldeni azt a novellát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s