Fecsegés, Jövendő

Év vége, év eleje

Valamirevaló blogger ilyenkor arról ír, milyen volt a múlt év, és mit vár az ideitől. Kezdjük 2010-zel.

Olvasás: Ami pozitív, hogy belevetettem magam a modern angolszász fantasy-irodalomba (Sanderson, Lynch),  megpróbáltam felfedezni a kortárs magyar írókat (Dragomán tetszett úgy-ahogy), táplákoztam angolszász szépírókból (Salinger, Updike, Burgess), belefért néhány öreg kedvenc (King, Verne, Asimov), és megpróbálkoztam a nagy fehér bálnával is, nem sok sikerrel, egyelőre. Ami baj, hogy a Moly szerint 28 könyvet olvastam el 2010-ben, ami elkeserítően kevés korábbi évekhez képest, 2007 volt legutóbb ennyire szar.

Írás: Rekordmennyiségű publikáció mellé rekordmennyiségű írás is társult, szerencsére. Februárban-márciusban produkáltam egy sci-fi kisregényt, életem legjobb “szépirodalmi” novellája is idén született, megpróbálkoztam szürrealitással, humorral, iróniával, kísérleteztem formákkal, mennyiséget toltam a minőség elé, majd fordítva, aztán vidáman összekutyultam mindent. November végére elkészültem egy elég hosszú novellával, december végén pedig egy nap alatt valami 5000 szót kalapáltam bele egy regénybe. Szóval: képes vagyok végre nekiülni valaminek, ha akarom, a minőséget majd más dönti el.

Élet és személyiség: Szerelmi plot twist májusban, kókadozás nyáron, éledezés ősszel, utazás Stuttgartba. A sulitól elment a kedvem, a filmezéshez megjött. Remélem, nem sok embert bántottam, és egy-kettőnek talán okoztam szép perceket, de hát ki tudja. Igyekszem, de alapvetően nem vagyok egy empatikus figura. Volt pár jó buli, megismertem új embereket, megittam új itókákat, megettem új étkeket. Utóbbi hihetetlen, de igaz. A magyar politika továbbra sem hat meg annyira, hogy szót ejtsek róla, de azért így év vége felé már eléggé húztam a számat. Nem mintha “bárhol is állnék”, de azért… na. Egészségügyileg sem szuperálok túl jól, igen elhanyagolható hízás és némi hajritkulás figyelt be, ami még önmagában nem látványos, de azzá válhat, ha nem figyelek. 23 évesen azért ne tespedjek be.

Azt hiszem, ennyi. Hogy mit várok 2011-től? Mint látjátok, a blogbejegyzések száma ritkult, de nem fogom jobban megerőltetni magamat. Megpróbálok informatív lenni, a fejlődésem-haladásom mérföldköveinél egy kicsit elidőzni, de ha lehet, inkább az (odafigye’) alkotásra összpontosítanék. Törekszem a jobbra minden területen, de ehhez ki kell vergődnöm ebből az általános nyomott hangulatból, ami rajtam van, és szeretném érezni, hogy van körülöttem mozgás, mások is cselekvőek és optimisták. Mert ezt hiányolom nagyon. Akkor talán nekem is jobban menne minden.

2 című bejegyzés “Év vége, év eleje” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s