Uncategorized

Kívánj valamit!

Hát, 23 éves lettem. Nyár óta azonban semmit nem gyarapodott a publikációim listája, de a semminél több, hogy megjelent a Make a Wish nevű match-3 játék, amelynek a történetét és szövegét én írtam, és igen, angolul.

Minden elemében amatőr projekt, a játék elkészülte előtt még fel is bomlott a három tagú fejlesztőcsapat. Mindenesetre köszönet illeti Demecs Norbert programozót és Kátai Nóra grafikust, szerintem mindketten remek munkát végeztek, annak ellenére, hogy a korai kritikák egyike-másika a legrosszabb játékok egyikének bélyegzi a végeredményt. 🙂 Azt hiszem, akárhogy is végződött a mi sztorink, és akármilyen a fogadtatása a játéknak, értékes tapasztalat volt, ha nem is a játékfejlesztésről, de a csapatmunkáról (és főleg a távmunkáról) sikerült sokat tanulnom.

“The fortune teller’s tent is open for you. Once you’ve made your wish, you will have answers to everything: your past, your present, your future. Unfortunately, this knowledge has a heavy price – your soul!”

“Have you ever made a wish? What happens when your dream becomes a reality?”

Így foglalják össze az iWin honlapján a játék történetét, amelyre ha csak egy kicsit is, de azért büszke vagyok. El tudom képzelni, hogy angol nyelvű anyagként tele lehet hibákkal, vagy azt, hogy maga a játékmenet nem egészen úgy adagolja a sztorit, ahogy megálmodtam, de azért egész jópofa reinkarnációs lélektani thrillert sikerült egy ilyen viszonylag egyszerű műfaj alá álmodni. A kritikák igen kíméletlenek a technikai és játékmenetbeli bajokkal, de akik a történetet kiemelték, pozitívan nyilatkoztak.

“Not a bad game for a peaceful mood, and quite an intriguing story.” / “However, I did like the story and would have liked to know more about it […]”

Aki akarja, kipróbálhatja, merészebbek akár meg is vehetik. Nem mondom, hogy az év vétele, de legalább hazai gyártmány. Sok frusztráció és vita közepette született, de legalább kint van.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s