Jövendő

A Torony áll

Gileádi Roland Deschain huszonhét évvel ezelőtt jelent meg először a könyvpiacon. Stephen King egy hét részes, hatalmas művet alkotott a Setét Torony sorozattal, de a hetedik rész utolsó sorával nem ér véget a legenda. Folytatódik a népszerű és igényes képregénysorozat, de… történt valami nagyon meghökkentő, amiről most írnom kell.

Stephen King egy új Torony-regényt jelentett be! Legalábbis valamit, ami abban a világban játszódik majd. A munkacím: The Wind Through the Keyhole.

Ezt a művet még legalább két évig nem láthatjuk, és remélhetőleg nem is nagyon bolygatja meg az eredeti sorozat cselekményét, és inkább csak amolyan világmélyítő alkotás lesz (bízom abban, hogy inkább a régi-régi korokat, Mejist és Gileádot felidéző történetgyűjtemény kerekedik ki belőle). Volt pár dolog a Setét Torony utolsó köteteiben, amelyek nem voltak annyira színvonalas megoldások, remélhetőleg ez inkább nívós kalandokat kínál majd. Szóval még sok-sok idő, mire megtudjuk, miféle könyvről is van szó, de addig sem panaszkodhatunk: a Setét Torony képregényben két új sorozat is várható (The Battle of Jericho Hill és The Gunslinger), a Lost-ot tavasszal befejező producerek-írók lassan nekiállnak felvázolni a filmadaptációt is (sorozat?). 

King egyéb művek tekintetében sem pihen: Amerikában kijött az új novelláskötete (Just After Sunset), az új, több mint ezer oldalas regénye (Under the Dome), és további, színvonalasnak tűnő képregényadaptációkról is hallani lehet (The Stand, The Talisman, N). Még messze nem ért véget tehát ez a tartalmas, sokszínű, színvonalában is változatos, de a rajongók szemében egységes életmű.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s