Fecsegés

Szorgalmi időszak

Tehát tenni kell ezt-azt, és ez jó. Az egyetemi élet természetesen a legutolsó ezek közül, mivel annyira fárasztónak, unalmasnak és céltalannak érzem, hogy csak azért járok be, hogy később élvezzem a szabadságot, meg a zsebbe pottyanó ösztöndíjat. Ahogy a Sanyi mondaná: “a kontraszt, ember”. A legelső meg az írás, amit meja kulpa, hajlamos vagyok időnként nyűgnek tekinteni. Főleg, amikor 16 gépelt oldal után rájövök, hogy az egészet elszúrtam hiányzó motivációkkal, hiányzó női szereplőkkel, és két-három pofaszakadó logikátlansággal. Na de várjál. Akkor lesz nyűg ebből, amikor kiderül: nem lenne rossz, csak javítsd ki. Avagy írd újra.

Van még egynéhány irodalmi pályázat is, amelyekre szívesen küldözgetek ezt-azt. Azt mondják, a határidő a legjobb motivátor, és ebben a bölcsességben bölcsesség van. A témamegkötések általában már megállítják az ember túláradó lelkesedését, de csak egy egészen hangyányit.

Meg aztán tennivaló ez a blog is, ami olyan, mint egy kis tamagocsi: etesd, neveld, aztán ha beszabadulnak a tarackok, takarítsd el a szart. De végre tennivalók, cselekedni és kalapálni a billentyűket mindig felszabadító érzés. Főleg itt, nyílt vízen. Mér. Mer az internótának nincs karmestere – én volnék. Nincs szerkesztő, aki azt mondaná, lesszives. Hát sírhatok, nevethetek, lehetek jófiú, lehetek tarack, és vissza-visszabújhat szövegembe az egyszerű falusiasság, ami meg már hiányzott. Ahogy hiányzott két jó öreg komám, Borisz és Róka is. Csak legyetek résen, mert van mellettem még egy demizson rum, van ám. Mondanivalóm meg… mint a tenger.

– Sós? – nézett fel Borisz.
Róka a kezébe temette az arcát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s